Jó rég volt már, hogy utoljára blogoltam. Igaz, akkor még nem így hívták. Remélem azért az utolsó posztomra sokan emlékeznek, talán valami dereng történelem órákról. Ha mégsem, egy kis emlékeztető:

---------------------------------------
Teleki Pál I 1941. április 3.

Főméltóságú Úr!

Szószegők lettünk – gyávaságból – a mohácsi beszéden alapuló örökbéke szerződéssel szemben. A nemzet érzi, és mi odadobtuk becsületét.

A gazemberek oldalára álltunk – mert a mondvacsinált atrocitásokból egy szó sem igaz! Sem a magyarok ellen, de még a németek ellen sem! Hullarablók leszünk! A legpocsékabb nemzet.

Nem tartottalak vissza.

Bűnös vagyok.

Teleki Pál

---------------------------------------

Ne törjetek pálcát felettem, valóban negatív hangvételű poszt volt, nem túl vidám, de ilyen időket éltünk akkoriban. Bár ahogy látom, most is "akció" van Európában, pont "jókor" kezdem újra. Azonban az elmúlt pár évtized alatt sikerült megtanulnom a szarkazmus nyelvét, így jó magyar szoksához híven, "A sírva vigad a magyar" mondás jegyében ragadok újra tollat, vagy mondjuk úgy billentyűt.
Fontos tisztában lenni a történtekkel, ám nem szeretnék leragadni a múltban, ezért lépjünk is tovább. 

Be kell valljam, sokminden megváltozott. Az elmúlt három percben több csöcsöt láttam a képernyőn, mint korábban egész életemben. Ahogy nézem, már a "Főméltóságú Úr" is kiment a divatból, de tök jó, van helyette "Tesókám"! Ezzel a bajusszal sem aratnék osztatlan sikert, maximum hipszter körökben. Azonban, az alapok mit sem változtak. Nem csalódtam a jó öreg emberben, a mozgatórugó továbbra is a pénz, hatalom és befolyás maradt.

Állíthatom, kívülállóként szemlélem a dolgokat és határozottan azt látom, hogy a probléma az, ahogy Magyarország ( és Európa is ) a problémáit látja. Az egyes kormányok és vezetők válasza és intézkedései az egyes problémákra, a legtöbb esetben még rosszabbak, mint maga a megoldandó probléma. Annak idején a politikára nem üzletként volt szokás tekinteni, valahogy úgy tartották, ez inkább hivatás. Ha esetleg még senkinek sem jutott volna eszébe, javasolnám, hogy elvárás legyen az ország politikusaival és vezetőivel szemben, hogy bizonyos horderejű problémák esetén, képesek legyenek felülemelkedni a politikai és anyagias dimenziókon és polgáraik érdekeit fókuszba helyezni! Vagy ez már mindenki számára egy elhalványult tényező? Ám véletlenül se gondolkodjatok el rajta, este majd megmondják a tutit a híradóban! #propaganda #egyszervoltholnemvolt

politika történelem humor wtf headshot telekipali vélemény

Lehet már más szelek fújnak, de őszintén megvallva, én nem értem. Ha nagyon szeretnék, valószínűleg brit kutatók bizonyíthatnák, hogy a magyarnak lassú a felfogása, na de hogy ennyire? Eltelt negyed évszázad és valljuk be őszintén, nagyon messze jár Magyarország attól, amit a rendszerváltáskor képzelt az ország, hogy mire visszük a következő 25 év alatt. Voltak próbálkozások, voltak böszmék és elkúrások, most pedig A narancsvidék és a Maffiózók groteszk keveréke megy 4K-ban. Na, valljuk be, azért unatkozni, nem unatkoztunk. Úgy nézem, idő van, úgyhogy,
#folytkov #theend #aviszontlatasra #nofilter #nomakeup

Mély tisztelettel,

TelekiPali